Caută
Close this search box.

Traseu Sectorul 4 – Parcul Natural Văcărești

Traseu
Acces str. Glădiței nr. 42 → dig Parc Natural Văcărești → interior Parc Natural Văcărești.

Sunt mai multe căi de acces în Parcul Natural Văcărești și după o explorare a zonei, puteți să o folosiți pe cea preferată. Dacă nu ați mai ajuns niciodată în Parcul Natural Văcărești, vă recomandăm să intrați din str. Glădiței, nr. 42. Sunt trepte până pe dig, iar dacă vreți să coborâți în parc, puteți folosi balustrada pentru suport. Accesul este facil atât pe jos, cât și cu bicicleta, și poate fi făcut și cu copiii. Tot la această intrare veți găsi o hartă a parcului și un panou de informare realizate de Asociația Parcul Natural Văcărești. 

Traseul pe dig este îngust, însă suficient de drept pentru a fi practicat cu ușurință de bicicliști și are o lungime de aproximativ 5 kilometri. Vă recomandăm să coborâți și în parc și să explorați principalele alei, așa cum apar și pe hartă. 

Parcul Natural Văcărești a fost înființat prin HG nr. 349/11.05.2016 și este primul parc natural urban din România, situat la 5 km de centrul Capitalei, și cel mai mare spațiu verde compact din București, acoperind o suprafața de 183 de hectare și adăpostește numeroase specii de arbori, flori, insecte, păsări și mamifere. Vă recomandăm să vizitați parcul cu responsabilitate!

Vezi imagini din turul ghidat organizat în Parcul Natural Văcărești: https://inaerliber.ro/evenimente/tur-ghidat-parcul-natural-vacaresti/

Distanță

5 km

Durată

50 min

Grad dificultate

Redus

Accesibil pentru copii

Da