Spații verzi

Uniunea Europeană recomandă un minimum de 26 de metri pătrați de spațiu verde pentru fiecare locuitor, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă un nivel de 50 de metri pătrați/cap locuitor. În medie, circa 40% din suprafaţa oraşelor europene este formată din spaţii verzi, ceea ce rezultă într-o suprafaţă medie de 18,2 metri pătraţi de spaţii verzi accesibile pe cap de locuitor, potrivit datelor publicate de Comisia Europeană.

Starea orașului

Un studiu al Comisiei Europene atrage atenția asupra faptului că Bucureștiul este orașul cu cea mai mică suprafață de spații verzi pe cap de locuitor. Astfel, Capitala este sub limita setată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit studiului condus de Comisia Europeană, Bucureștiul a mai rămas cu doar 7,1 metri pătrați de 

spaţiu verde pentru fiecare locuitor (6% suprafață acoperită), în timp ce, capitala Bulgariei, Sofia are 14,4 metri pătraţi, iar Budapesta 16,1 metri pătraţi. La polul opus se află orașele din nord unde capitala Suediei, Stockholm, pune la dispoziția cetățenilor o suprafaţă de verde de 41,6 mp pe cap de locuitor.

Bune practici

Actualizarea Registrului Spațiilor Verzi 

Programe de împădurire prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență

Articole Spații verzi